Elasticsearch Consultancy – Kennis op aanvraag

elasticsearch consultancy

Elasticsearch Consultancy

Puur Data levert Elasticsearch consultancy omtrent de ELK stack. Wij kunnen u helpen en adviseren bij het opzetten van uw Elasticsearch omgeving, het koppelen van data sources en het maken van analyses en visualisaties. Wij kunnen in korte tijd een Proof of Concept voor u uitvoeren waardoor u snel resultaat heeft tegen minimale kosten. Wij werken vaak op basis van ‘fixed price’ waardoor het risico voor uw organisatie bijzonder laag is. Ook kunnen wij u helpen bij het verkrijgen van de juiste support contracten.

Use cases

De consultants van Puur Data hebben ervaring met verschillende type ‘Use Cases’. Het maakt voor ons niet uit of het nu om  Customer Analytics, Machine (sensor) data of bijvoorbeeld Log data gaat. De Use Cases die wij uitvoeren voor klanten zijn grofweg te verdelen in 4 soorten.

– Search
Hierbij gaat het om zoeken in grote hoeveelheden data. Dit kan bijvoorbeeld gaan om te zoeken in grote hoeveelheid juridische documenten, maar dit kan bijvoorbeeld ook inhouden om voorraad en prijs informatie snel beschikbaar te stellen aan de frontend om zo een ERP systeem te ontlasten.

– Logging
Hierbij gaat het in de basis om grote hoeveelheden data met time-stamp op te slaan. Te denken valt aan access logs voor bijvoorbeeld GDPR compliancy, metric data van een IT-omgeving of logdata gegenereerd door een machine park.

– Analytics
Hierbij gaat het om analyses te maken op de data. Te denken valt aan statistische gegevens, analyseren van bijvoorbeeld Customer data of het inzetten van Machine Learning algoritmen.

– Data onderzoek
Hierbij worden de consultants ingezet om specifiek naar de data te kijken. Het kan hierbij gaan om het verrijken van data door meerdere data sources aan elkaar te koppelen. Het kan bijvoorbeeld ook gaan om hele specifieke patronen te zoeken in 1 of meerdere datasets.

Bij de meeste projecten die worden geïmplementeerd is er sprake van een combinatie van bovengenoemde mogelijkheden.

Inzet Elasticsearch consultancy

De consultants kunnen worden ingezet op zowel korte als lange trajecten, met en zonder projectverantwoordelijkheid (detachering).

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31(0)26-2020407 of vul onderstaande formulier in!