Financial Services

Maak gebruik van de Puur Data Financial Services! Onze Financial Services maakt het voor onze klanten mogelijk om IT-middelen te leasen. Wij bieden zowel operationele lease als financiële lease aan. De keuze voor één van de twee lease-opties ligt bij u.

Operationele lease
Hoe werkt het? U betaalt voor het gebruik van onze IT-middelen, maar bent hier geen eigenaar van. Dat is voordelig voor u, want dat betekent dat het economisch risico bij ons ligt. En u kunt toch gebruikmaken van alle voordelen die onze storage- en virtualisatieproducten te bieden hebben.

Het leasetarief van operationele lease is meestal gunstiger dan die van financiële lease. Dit heeft te maken met de verschillen in restwaardeberekening. In de meeste gevallen staan de geleasede IT-middelen bij operationele lease niet op de balans en kunnen ze als kosten worden geboekt.

Financiële lease
Bij financiële lease staan de IT-middelen wel op de balans. U kunt hiervoor kiezen als u daardoor aanspraak kunt maken op bepaalde fiscale voordelen. Een voordeel van financiële lease is dat u niet in één keer een grote investering hoeft te doen, maar dat u maandelijks betaalt voor het gebruik van de producten van Puur Data.

Contract
Voor beide leasevormen sluit u uiteraard een contract met ons af. Maar, de looptijd van het contract kunt u zelf bepalen. We kijken hierbij meestal naar de economische levensduur van de oplossing.

Heeft u interesse in onze lease-opties? Neem dan vrijblijvend contact op met Puur Data en informeer naar de mogelijkheden voor uw specifieke situatie!