Cisco en Puur Data sluiten partnership voor Big Data Analyse oplossingen

Amsterdam, 17 maart 2015 – Cisco Systems Inc. heeft een partnership gesloten met Puur Data voor het leveren van oplossingen op het gebied van Big Data Analyse. Het partnership maakt het mogelijk om de klanten van Cisco en Puur Data van een ‘end-to-end’ Big Data Analyse-oplossing te voorzien. 

De samenwerking tussen Cisco en Puur Data zal zich toeleggen op enerzijds het ontsluiten van Cisco-netwerkinformatie, bijvoorbeeld aangaande Location Based Services (CMX), wireless-data en het doorvertalen naar kennis op basis van deze data. Anderzijds zal Puur Data samen met Cisco een aantal kant-en-klare Big Data Analyse-oplossingen presenteren die binnen vier weken bruikbare resultaten voor klanten opleveren.

Toenemende vraag naar slimme data-analyse-oplossingen 
De vraag naar slimme (Big) Data Analyse-oplossingen neemt in snel tempo toe. Vrijwel elke grote en middelgrote organisatie is aan het onderzoeken op welke wijze men data-analyse kan inzetten of heeft hier al concrete oplossingen voor. Marco van den Brandhof, Algemeen Directeur van Puur Data, bevestigt dit: “Elke dag komen wij in contact met bedrijven die zich afvragen op welke wijze data-analyse kan helpen bij het verbeteren van hun concurrentiepositie. Door de pragmatische en ‘no-nonsense’ aanpak van Puur Data zijn wij in staat om snel in kaart te brengen waar voordelen te behalen zijn voor deze organisaties. In de meest gevallen kunnen wij met een doorlooptijd van vier weken bruikbare resultaten tonen.”

Voordelen voor Cisco-klanten 
Veel huidige klanten van Cisco zitten op een schat van data. Het merendeel van de geïmplementeerde Cisco WiFi-netwerken beschikt reeds standaard over CMX-mogelijkheden. Michel Schaalje, CTO bij Cisco, geeft aan: “Volgens de bekende analisten zal binnen vijf jaar meer data gecreëerd worden aan de ‘edges’ van het netwerk dan in de ‘core’ door de adoptie van IoT. Denk hierbij aan sensoren in de publieke ruimte, maar ook aan wearables, smartphones en connected cars. Cisco zit in het hart van deze ontwikkeling en vormt voor klanten al jaren een bron van waardevolle informatie. Puur Data verrijkt deze data met andere relevante bronnen, waaronder social media feeds, registerinformatie of weerberichten om daarmee bijvoorbeeld retailers te ondersteunen in hun bedrijfsvoering door van data kennis te maken. De kant-en-klare oplossing die wordt geïmplementeerd, maakt het voor Cisco en Puur Data mogelijk om een end-to-end oplossing te leveren, van infrastructuur tot compleet gevisualiseerde analyses.”

Over Puur Data 
De in Nederland gevestigde Big Data Analyse-specialist Puur Data heeft partnerships met verschillende marktleiders op het gebied van data-analyse. Klanten van Puur Data profiteren van deze expertise en kunnen rekenen op de beste oplossingen op de markt voorzien van de meest up-to-date technologieën.

Over Cisco Systems 
Cisco (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen. Deze veranderen de manier waarop mensen met elkaar verbonden zijn, communiceren en samenwerken. Nieuws, achtergronden en foto’s vindt u in de Cisco Newsroom: http://newsroom.cisco.com.