Big Data vs Business Intelligence

By 12/01/2016 juli 10th, 2020 Data Analyse

Big Data vs Business Intelligence

In het kort de verschillen uitgelegd

Er bestaat veel onduidelijkheid tussen Big Data Analyse en Business Intelligence. Er zijn echter duidelijke verschillen. Op deze pagina geven wij enkele van de verschillen weer. Als u meer wilt weten over de verschillen tussen Big Data vs Business Intelligence kunt u contact met ons opnemen. Wij kunnen u dan uitleggen wat de verschillende toepassingen binnen uw organisatie kunnen zijn.

Business Intelligence

Business Intelligence is ontstaan in de jaren 90 van de vorige eeuw. De vraag naar management rapportages uit beschikbare data werd toen steeds groter. BI is primair bedoeld voor het creëren van rapportages met management informatie. Data uit databases word in een speciaal data warehouse geladen. Standaard rapportages destilleren vervolgens de noodzakelijk informatie uit het data warehouse.

De meeste BI omgevingen werken volgens het ETL principe. Dit staat voor extractie, transformatie en laden. Bij BI is de informatiebehoefte bekend en is er een oplossing gebouwd die aan deze informatiebehoefte kan voldoen. De implementatie van een BI omgeving is meestal complex en kan lang duren.

Big Data Analyse

Big data Analyse is ontstaan vanuit de behoefte om grote en complexe datasets te analyseren. Big Data is een begrip wat u waarschijnlijk regelmatig tegen komt. Er bestaan verschillende definities van, maar de meest gebruikte is die van Gartner: “Big Data is information of extreme size, diversity and complexity and is everywhere.” Big Data oplossingen werken vaak met grote datasets en kunnen met zowel gestructureerde- en ongestructureerde data omgaan.

Het doel is vaak niet om binnen een seconde een rapport te generen maar de data te onderzoeken en zo nieuwe inzichten te verkrijgen. De basis van een Big Data oplossing is in veel gevallen geen database maar een filesysteem. De bekendste en meest gebruikte is Hadoop. Dit is een opensource systeem waar de data kan worden ingeladen.

Onderstaande overzicht geeft de belangrijkste verschillen weer.

big data vs business intelligence

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88 – 7887 328, ga naar contact of vul het onderstaande formulier in!

Recente artikelen

Enterprise Search

Enterprise Search

| Download | No Comments
Brochure Download hier onze brochure ‘Enterprise Search’. Wat kun je met Enterprise Search? In deze brochure staat meer achtergrondinformatie over de mogelijkheden van de oplossing die wij bieden.Wilt u meer weten…
van hype naar praktijk

Van hype naar praktijk

| Download | No Comments
Whitepaper Download hier ons whitepaper ‘van hype naar praktijk’. Wat   kun je met data en data- analyse? In dit whitepaper staan ‘use cases’ beschreven die laten zien op welke manier data…