Elastic’s Generative AI Report onthult trends in AI-adoptie

Door 08/04/2024 april 17th, 2024 Blog

Elastic's Generative AI Report onthult trends in AI-adoptie

Elastic kondigt de lancering aan van het Elastic Generative AI Report. In samenwerking met Vanson Bourne heeft Elastic gegevens verzameld van meer dan 3.200 besluitvormers en beïnvloeders in IT, analytics en data, uit tien verschillende landen.

Elastic kondigt de lancering aan van het Elastic Generative AI Report. In samenwerking met Vanson Bourne heeft Elastic gegevens verzameld van meer dan 3.200 besluitvormers en beïnvloeders in IT, analytics en data, uit tien verschillende landen.

Het rapport biedt inzichten in hoe organisaties generative AI benaderen, de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, en de kansen die ze zien. Er kwam input uit diverse landen, waaronder de Verenigde Staten, Engeland, Frankrijk, Duitsland, Singapore, India, Australië, Spanje, Nederland en Japan.

De bevindingen tonen aan dat generative AI een cruciale rol speelt in de innovatieplannen van organisaties, ook specifiek wat betreft hun streven naar operationele efficiëntie. Er zijn echter ook aandachtspunten. Het rapport benadrukt namelijk zorgen over veiligheid, privacy, datakwaliteit en de behoefte aan vaardige AI-specialisten.

Hoewel bijna alle respondenten geloven dat generative AI baanbrekende veranderingen zal brengen, varieert de adoptiegraad per regio. India leidt met 81% adoptie, gevolgd door Singapore (63%) en Spanje (57%).

Een cruciale uitdaging is de datakwaliteit, waarbij organisaties worstelen met het verkrijgen van voldoende geschikte gegevens die gebruikt kunnen worden voor trainingen. Door zoekmachines aangedreven generative AI kan hierbij helpen, doordat deze combinatie leidt tot betere inzichten en besluitvorming. Elastic biedt deze oplossing.

Meer weten? Lees Elastic’s volledige rapport voor meer inzicht in de adoptie van generative AI, aanpak van veiligheidszorgen en de opkomst van nieuwe zoek- en AI-technologieën. Download het Elastic Generative AI Report en ontdek waar jij staat in jouw reis naar AI-adoptie. Heb je naar aanleiding van dit nieuwsbericht vragen? Dan kun je natuurlijk ook contact met ons opnemen. Als Elite Partner en Elastic-specialist staat Puur Data je graag te woord.

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88 – 7887 328, ga naar contact of vul het onderstaande formulier in!

Recente nieuwsberichten

Puur Data erkend als Elastic Partner van het Jaar 2023

| Headlines | Geen reacties
Tijdens het ElasticON Tour-evenement in Amsterdam heeft Elastic haar partner Puur Data beloond met de titel Elastic Partner van het Jaar 2023 voor de Benelux-regio. Tijdens het ElasticON Tour-evenement in…
Elasticsearch

Puur Data gecertificeerd als Elite Partner van Elastic

| Headlines | Geen reacties
Data Analytics-specialist Puur Data mag zich vanaf nu Elite Partner van Elastic noemen, het bedrijf achter Elasticsearch en de Elastic Stack. Ede - Data Analytics-specialist Puur Data mag zich vanaf…