Elasticsearch Platform

Haal meer uit grote hoeveelheden data.

De hoeveelheid data wordt meer en meer. Om het mogelijk te maken om grote hoeveelheden data snel te doorzoeken, analyseren en te visualiseren werkt Puur Data met Elasticsearch. Puur Data is officieel Elite partner van Elasticsearch.

Elasticsearch: wat is het?

Elasticsearch is een opensource-oplossing die vooral gebruikt wordt om snel grote hoeveelheden data te kunnen doorzoeken en analyseren. Zo is de oplossing ook zeer geschikt om logdata te analyseren en visualiseren. Wanneer er over Elasticsearch wordt gesproken, heeft men het vaak over de ELK Stack. Deze bestaat uit drie verschillende applicaties, te weten:

Elasticsearch

Elasticsearch is de analytics engine in de ELK stack en maakt het mogelijk om grote hoeveelheden data op te slaan en te doorzoeken of er analyses op te doen.

Logstash

Logstash is de ‘central dataflow engine’ in de ELK Stack voor het verzamelen, verrijken en samenbrengen van alle data, onafhankelijk van het formaat van deze data. Het zorgt voor real-time processing van data en is bijzonder krachtig in combinatie met Kibana en Beats.

Kibana

Kibana zorgt voor visualisatie. Het biedt de mogelijkheid om data visueel te ontginnen en real-time te analyseren. Met andere worden: met Kibana voegt u data exploratie, visualisatie en ‘dashboarden’ toe aan uw omgeving.

Elasticsearch: near real-time

De omgeving werkt ‘near real-time’ en is enorm schaalbaar. Door multitenancy support kan de omgeving eenvoudig worden opgeschaald. Rebalancing en routing van data en workload wordt automatisch gedaan.

Elasticsearch en Puur Data

Puur Data levert consultancy, beheer en licenties omtrent de ELK Stack. Wij kunnen u helpen bij het opzetten van uw Elastic-omgeving, het koppelen van datasources en het maken van analyses en visualisaties. Wij kunnen in korte tijd een Proof of Concept voor u uitvoeren waardoor u snel resultaat heeft tegen minimale kosten. Ook kunnen wij u helpen bij het verkrijgen van de juiste supportcontracten. Heeft u vragen omtrent Elasticsearch, neem dan contact met ons op of kijk op elastic.co. Elasticsearch zelf installeren? Bekijk ons blog “Elasticsearch installeren in 7 stappen!”. Kijk ook een naar onze demo met betrekking tot GDPR.

Heb je een vraag?

Heb je een vraag? Stel hem hier en je krijgt per direct antwoord!

Contact