Elasticsearch Logging

Machinedata, wifi-data, computerdata… het maakt niet uit, wij loggen alles!

Puur Data levert een basic Elasticsearch logging-oplossing. De hoeveelheid logdata neemt exponentieel toe. Of dit nu data is uit industriële machines, PLC’s, computers of software-applicaties. Aan de ene kant wil je logdata beperkt bewaren, opslag is vaak duur en complex. Aan de andere kant wil je zoveel mogelijk logdata bewaren om op basis van de historisch verzamelde analyses te kunnen doen en trends te ontdekken.

Kenmerken logdata

Logdata heeft een aantal specifieke kenmerken. Een logregel bestaat uit een timestamp (datum en tijd) en uit een event. Dit event geeft een gebeurtenis weer. Dit kan bijvoorbeeld een foutcode zijn die op een bepaald moment (de timestamp) heeft plaatsgevonden, of bijvoorbeeld een plaatsbepaling van een voertuig of een persoon.

Basic Elasticsearch logging-oplossing

De oplossing die Puur Data levert, brengt een oplossing voor de problemen omtrent de opslag van logging. Op een eenvoudige manier kunnen veel verschillende soorten logdata in 1 oplossing worden opgeslagen en kunnen deze ook nog eens razendsnel doorzocht worden. Naast het opslaan van de logdata kunnen met de oplossing ook direct visualisaties worden gemaakt waaruit eenvoudig trends zijn te halen. Eventueel te implementeren machine-learning algoritmen zorgen er voor dat de controle van de logs geautomatiseerd wordt. De oplossing is enorm schaalbaar en kan worden uitgebreid tot een omgeving waarin miljarden logregels en terabytes aan data opgeladen kunnen worden. Het grote voordeel hiervan is dat de initiële kosten laag gehouden kunnen worden. De kosten groeien mee met het verbruik. De implementatietijd bedraagt, afhankelijk van de omgeving, slechts enkele dagen.

Whitepaper "van Hype naar Praktijk"

Wilt u meer informatie over de logging oplossing en op welke manier deze voor uw organisatie kan worden ingezet? Vul dan onderstaande formulier in of neem telefonisch contact met ons op. In ons whitepaper “van Hype naar Praktijk” vindt u enkele voorbeelden van een Elasticsearch logging oplossing die wij geïmplementeerd hebben.

Download de whitepaper