F1 racen voor gevorderden met Elastic

Door 24/07/2019 juli 10th, 2020 Tool

F1 racen voor gevorderden met Elastic

Haal alle telemetrie gegevens binnen uit de PS4

Elastic F1

PS4 F1 racen voor gevorderden!

Bij Puur Data staat op kantoor een PS4 met een racestoel en F1 2017/2018. Je krijgt al best veel informatie tijdens de game, maar wij wilden een stapje verder gaan. De PS4 game F1 2017/18 biedt de mogelijkheid om telemetrie data te versturen via het UDP protocol. En laten wij nou net een mooie oplossing hebben om data te verzamelen. Wij hebben een Elasticsearch server ingericht met Elastic, Kibana en Logstash. Hierop ontvangen wij circa 6000 log-regels per ronde en elke log-regel bestaat uit circa 100 variabelen. Je moet denken aan banden temperatuur, stand van het gaspedaal, stuuruitslag, status motor, remmen, etc. De volledig lijst kun je zien in het te downloaden ‘conf’ bestaand. Je ontvangt dus enorm veel data die je (realtime) kunt analyseren en visualiseren. Onderstaande voorbeeld geeft een grafiek weer waar de rondetijd, brandstof nivo, motor temperatuur, versnelling en snelheid zijn uitgezet tegen de tijd. Als je een race weekend zou simuleren ontvang je circa 150 miljoen waarden!

f1 telemetry

Benodigdheden

– Linux server met Elastic, Kibana en Logstash;
– PlayStation 4;
– Game F1 2017 of 2018;
– racestoel met stuur (dat maakt het wel leuker)
– Het ‘conf’ bestand;
– Coureur met ego die tegen een deuk kan (alles is tenslotte te analyseren!).

Stappen

Stap 1 -> installeer de Elastic server

Zorg voor een, bij voorkeur, linux server met minimaal 4gb intern geheugen een paar core’s en voldoende diskruimte. Installeer hierop Elastic, Kibana en Logstash. Hoe dit moet staat beschreven op de website van Elastic.

Stap 2 -> download het ‘conf’ bestand HIER en pas het indien nodig aan en zorg dat Logstash wordt opgestart met dit bestand.

Stap 3 -> configureer op de Playstation in de game de UDP poort en IP adres. Dit is te vinden in het scherm als je op ‘options’ drukt tijdens het rijden. Zorg dat het IP adres het adres is van de server en de UDP port moet overeenkomen met degene in het ‘conf’ bestand

Het ‘conf’ bestand is gemaakt voor F1 2017. Dit is een mooi voorbeeld hoe je realtime data kunt verzamelen en analyseren. Succes en veel plezier!

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88 – 7887 328, ga naar contact of vul het onderstaande formulier in!

Recente artikelen

Ontdek de mogelijkheden van machine learning in Elastic

| Blog | Geen reacties
Een van de spannendste ontwikkelingen is de integratie van machine learning in Elastic. Dit platform voor het beheren en analyseren van data biedt een scala aan mogelijkheden om machine learning…

Elastic’s Generative AI Report onthult trends in AI-adoptie

| Blog | Geen reacties
Elastic kondigt de lancering aan van het Elastic Generative AI Report. In samenwerking met Vanson Bourne heeft Elastic gegevens verzameld van meer dan 3.200 besluitvormers en beïnvloeders in IT, analytics…