Hortonworks – Het platform voor Big Data

Voor een goede Big Data oplossing is het juiste fundament essentieel! Om deze reden is Puur Data partner van Hortonworks. De distributie van Hortonworks behoort tot de top met betrekking tot Hadoop.

overheid

Hadoop

Als je gestructureerde en ongestructureerde data wilt gaan analyseren is het lastig om de data in een normale database op te slaan. Als het al kan gaat het vaak om zeer grote hoeveelheden data waardoor het een bijzonder kostbare aangelegenheid wordt. Een anderen manier van data opslaan is dus gewenst, en dat is mogelijk met Hadoop. Hadoop is geen database maar een file systeem. Dit maakt het mogelijk om alle soorten data op te slaan. Van standaard database velden tot ongestructureerde emails. Hadoop is enorm schaalbaar en werkt met verschillende nodes. Op het moment dat er meer capaciteit nodig is kan er eenvoudig een node worden bijgeplaatst. Daarnaast is Hadoop open source wat natuurlijk een gunstig effect heeft op de licentiekosten

Hortonworks

Hortonworks is de enige 100% open source software leverancier die zich bezig houdt met ontwikkeling, distributie en support van een Apache Hadoop platform wat geschikt voor gebruik in enterprise omgevingen. Het ‘Hortonworks Data Platform’ levert een open en stabiele fundering voor grote omgevingen waarop Big Data oplossingen kunnen worden gebouwd. Hortonworks levert als een van de weinigen ook technische support, trainingen en certificeringen. Meer informatie kunt u vinden op de website van Hortonworks.

Puur Data en Hortonworks

Puur Data is officieel partner van Hortonworks en levert en implementeren Hadoop als basis voor onze Big Data Analyse oplossing. Heeft u vragen over Hadoop of Big Data oplossingen? Neem contact met ons op en wij helpen u verder!