Big Data in de Retail: blijf de concurrentie voor!

Door 24/07/2019 juli 10th, 2020 Data Analyse

Big Data in de Retail: blijf de concurrentie voor!

Met Big Data Analyse realiseren wij een veel hogere ROI op onze marketing

In het Retail segment is de concurrentie hevig. Elk klein detail kan al het verschil maken. Met de opkomst van internet en online shops is de concurrentie alleen maar toegenomen. Daar komt nog bij dat concurrentie soms uit een onverwachte hoek komt. Neem als voorbeeld bol.com die ‘overnight’ doe-het-zelf artikelen aanbiedt via hun website. Zaak dus om scherp te zijn en je klant te kennen. Het is geen uitzondering dat bij gerenommeerde bedrijven bestanden niet zijn gekoppeld. Email bestanden die uit een bepaalde actie verkregen zijn kunnen niet worden gekoppeld aan bestanden van andere acties of aan een profiel van een klantenkaart.

Big Data in de Retail

Met Big Data in de Retail kun je het verschil maken. Zo kun je bijvoorbeeld gepersonaliseerde reclame maken. Dit verhoogt de efficiency enorm en verlaagt de kosten. Niet meer schieten met hagel, maar zorgen dat je weet waar de interesses en wensen liggen van je klant en hier direct op in spelen. Het combineren van data van sociale media, klantenkaarten en losse acties is eenvoudiger dan het in eerste instantie lijkt. Analyseer het surfgedrag op een online shop. Biedt gratis WiFi aan en bekijk welke route klanten nemen door de winkel. Is dit optimaal? Waar blijven ze het langste stil staan? Optimaliseer het product portfolio in verschillende regio op basis van demografische gegevens, gecombineerd met kassagegevens. De mogelijkheden zijn zowel online als online enorm!

‘Big Data as a Service’ voor de Retail

Puur Data heeft speciaal voor het Retail segment een oplossing ontwikkeld die zeer snel tot resultaten kan leiden. De gemiddelde implementatietijd bedraagt minder dan een maand. Door het schaalbare model kan onze oplossing eenvoudig worden ingezet voor een ‘Proof of concept’ om daarna snel in productie te worden genomen. Kijk ook eens naar ons whitepaper ‘Big Data Big Deal’ of download onze Big Data Project poster. Neem contact met ons op en wij komen u vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden in uw omgeving!

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88 – 7887 328, ga naar contact of vul het onderstaande formulier in!

Recente artikelen

Ontdek de kracht van Elastic search, observability en security

| Download | Geen reacties
E-book Download hier ons e-book ‘Ontdek de kracht van Elastic search, observability en security’. De databerg waar haast elke organisatie tegenwoordig op zit, is een potentiële goudmijn. Wil je deze…

Elastic en de kracht van generative AI

| Download | Geen reacties
E-book Download hier ons e-book ‘Elastic en de kracht van generative AI’. Als je generative AI zoals ChatGPT integreert in nieuwe applicaties, dan biedt dat volop mogelijkheden om snel antwoorden…