Big Data voorbeelden – Wat kun je met Big Data?

Door 24/07/2019 juli 10th, 2020 Data Analyse

Big Data voorbeelden – Wat kun je met Big Data?

Big data is een containerbegrip. Er zijn verschillende definities die vaak wetenschappelijk zijn. Op deze pagina vindt u verschillende Big Data voorbeelden die het voor u inzichtelijk maken wat je nu eigenlijk met Big Data kunt doen. Waar zit de meerwaarde en hoe kan het worden toegepast in echte omgevingen.

Retail case

Case over grote retail keten met enkele honderden vestigingen.

Analyse oplossing

Analyse van koopgedrag van klanten. Door analyse te maken van het koopgedrag van klanten kan de klant gepersonaliseerde aanbiedingen krijgen. Concreet voorbeeld; uit het koopgedrag kan worden ontdekt dat vrouwen zwanger zijn. Vervolgens wordt in de gepersonaliseerde reclame de nadruk gelegd op aanbiedingen voor bijvoorbeeld luiers, babykleding en andere baby attributen.

Voordeel

Enorme omzetverhoging door zeer efficiënte marketing.

Insurance case

Case over een verzekeringsmaatschappij met een grote spreiding in het portfolio

Analyse oplossing

Risico analyse m.b.t. het portfolio. De verzekeringsmaatschappij verkoop een bepaalde polis door heel Nederland aan verschillende branches. Met behulp van (Big) data analyse wordt gekeken of de mate van spreiding over de verschillende branches extra risico met zich mee brengt. Als er veel polissen worden verkocht in een branche waar veel bedrijven failliet gaan moet er actie ondernomen worden.

Voordeel

Kostenbesparing door juiste risico analyse.

Banking case

Case over een creditcard maatschappij.

Analyse oplossing

Creditcards zijn helaas gevoelig voor oneigenlijk gebruikt. Met behulp van (Big) Data analyse worden de transacties bekeken en gecheckt op afwijkend gedrag. Op deze manier kan fraude snel ontdekt worden en kan de betreffende creditcard geblokkeerd worden.

Voordeel

Minder kosten door fraude en optimalisatie van klantenservice m.b.t. veiligheid in gebruik.

Healthcare case

Case over een ziekenhuis laboratorium.

Analyse oplossing

Verschillende artsen vragen bepaalde onderzoeken aan bij het laboratorium van het ziekenhuis. Met behulp van (Big) data analyse wordt gekeken hoe frequent artsen een bepaald onderzoek aanvragen t.o.v. hun collega’s. Tevens wordt gekeken hoe frequent de testen positief en negatief uitvallen. Deze informatie wordt beschikbaar gesteld aan de arts via een portal zodat de arts beter inzicht krijgt in zijn eigen werkwijze.

Voordeel

Optimalisatie van onderzoeken, met als gevolg kostenbesparing voor het ziekenhuis.

Meer Big Data voorbeelden

Bent u werkzaam in een specifieke branche en wilt u weten wat (Big) data analyse voor uw organisatie kan doen? Wij helpen u graag bij het onderzoeken en het vormen van een strategie omtrent (Big) data analyse. Neem contact met ons op om een vrijblijvende afspraak in te plannen.

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88 – 7887 328, ga naar contact of vul het onderstaande formulier in!

Recente artikelen

Elasticsearch

F1 racen voor gevorderden met Elastic Part 2

| Tool | Geen reacties
Haal alle telemetrie gegevens binnen uit de PS4 Bij Puur Data op kantoor staat een Sim Racing Rig met een PS4 en F1 2020. De F1 games van Codemasters bieden de…
Enterprise Search

Enterprise Search

| Download | Geen reacties
Brochure Download hier onze brochure ‘Enterprise Search’. Wat kun je met Enterprise Search? In deze brochure staat meer achtergrondinformatie over de mogelijkheden van de oplossing die wij bieden.Wilt u meer weten…