Big Data in de Industrie

Door 24/07/2019 november 8th, 2023 Data Analyse

Big Data in de Industrie

Met Big Data Analyse realiseren wij proactief onderhoud en minimale uitval

Wij noemen het Big Data in de Industrie, maar eigenlijk bedoelen we met het segment ‘industrie’ elke organisatie die data kan verzamelen van machines, pompen, PLC’s, sensoren, etc. Dit kunnen bedrijven zijn in de petrochemische industrie, raffinaderijen, farmaceutische-, voedingsmiddelen- en levensmiddelenindustrie, maar ook bij waterschappen kan Big Data Analyse goed worden ingezet.

Big Data in de Industrie

De hoeveelheid data die wordt verzameld is enorm. Door deze data met een Big Data Analyse oplossing te ontginnen, ontstaan nieuwe inzichten en soms zelfs nieuwe businessmodellen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk proactief onderhoud te gaan verrichten voordat onderdelen daadwerkelijk kapot zijn. Door automatisch te analyseren kunnen afwijkingen worden geconstateerd, wat kan duiden op het defect raken van bepaalde onderdelen. Onderhoud kan zo gepland worden en uitval kan worden vermeden. Dit levert enorme kostenbesparingen op.

‘Big Data as a Service’ voor de Industrie

Puur Data heeft speciaal voor het Industrie segment een oplossing ontwikkeld die zeer snel tot resultaten kan leiden. De gemiddelde implementatietijd bedraagt minder dan een maand. Door het schaalbare model kan onze oplossing eenvoudig worden ingezet voor een ‘Proof of concept’ om daarna snel in productie te worden genomen. Kijk ook eens naar ons whitepaper ‘Big Data Big Deal’ of download onze Big Data Project poster. Neem contact met ons op en wij komen u vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden in uw omgeving!

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88 – 7887 328, ga naar contact of vul het onderstaande formulier in!

Recente artikelen

Vind in no-time de speld in je databerg dankzij Elasticsearch

| Blog | Geen reacties
Snel de juiste informatie halen uit grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data kan een flinke uitdaging zijn. Er is een oplossing die je helpt om in near-real time het antwoord…
Elasticsearch

F1 racen voor gevorderden met Elastic Part 2

| Tool | Geen reacties
Haal alle telemetrie gegevens binnen uit de PS4 Bij Puur Data op kantoor staat een Sim Racing Rig met een PS4 en F1 2020. De F1 games van Codemasters bieden de…