Big Data in de Zorg: een noodzakelijke uitdaging

Door 24/07/2019 juli 10th, 2020 Data Analyse

Big Data in de Zorg

Met Big Data Analyse doen wij veel efficiënter onderzoek

De gezondheidszorg is enorm in verandering. Dit resulteert in een groot aantal nieuwe uitdagingen waardoor de kwaliteit van zorg en de ervaring van de patiënt onder druk komen te staan. Met Big Data Analyse kunt u zorgen voor nieuwe inzichten die uw organisatie nodig heeft om een aanzienlijke verbetering te realiseren op het gebied van de kwaliteit van de zorg, kostenbeheersing en operationele efficiëntie.

Big Data in de zorg

Bij Big Data in de zorg wordt vaak direct gedacht aan ziekenhuizen. Uiteraard kan met behulp van Big Data analyse in deze omgeving veel bereikt worden. Van het in beeld brengen van patiëntenstromen tot het efficiënter maken van de logistiek. Naast ziekenhuizen kan data analyse bij vrijwel alle facetten van de gezondheidszorg een positieve bijdrage leveren.

Bij laboratoria wordt data analyse bijvoorbeeld ingezet om te kijken of het aantal aanvragen voor onderzoeken door huisartsen niet afwijken van het gemiddelde, waarbij ook naar demografische factoren wordt gekeken. Het voorspellen van een griepepidemie is mogelijk door het analyseren van sociale media en deze te combineren met de gegevens van huisartsen. Bij het ontwikkelen van geneesmiddelen is Big Data analyse niet meer weg te denken. De enorme hoeveelheden data die voor dit soort onderzoeken wordt gebruikt lenen zicht bij uitstek voor Big Data analyse waarbij nieuwe waardevolle inzichten worden gecreëerd.

Privacy

Als men denkt aan Big Data in de zorg, spreekt men ook vaak over privacy problematiek. In sommige gevallen kan wetgeving een remmende factor zijn voor het uitvoeren van projecten. Dat betekent overigens niet dat er te licht over privacy gedacht met worden. Het anonimiseren van data is een veel gebruikte oplossing. De analyse software kan er voor zorgen dat gebruikers alleen de geanonimiseerde data kunnen zien.

‘Big Data as a Service’ voor de zorg

Puur Data heeft speciaal voor het zorg segment een oplossing ontwikkeld die zeer snel tot resultaten kan leiden. De gemiddelde implementatietijd bedraagt minder dan een maand. Door de schaalbare opzet kan de oplossing eenvoudig worden ingezet voor een ‘Proof of concept’ om daarna snel in productie te worden genomen. Kijk ook eens naar ons whitepaper ‘Big Data Big Deal’ of download onze Big Data Project poster. Neem contact met ons op en wij komen u vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden in uw omgeving!

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88 – 7887 328, ga naar contact of vul het onderstaande formulier in!

Recente artikelen

Ontdek de kracht van Elastic search, observability en security

| Download | Geen reacties
E-book Download hier ons e-book ‘Ontdek de kracht van Elastic search, observability en security’. De databerg waar haast elke organisatie tegenwoordig op zit, is een potentiële goudmijn. Wil je deze…

Elastic en de kracht van generative AI

| Download | Geen reacties
E-book Download hier ons e-book ‘Elastic en de kracht van generative AI’. Als je generative AI zoals ChatGPT integreert in nieuwe applicaties, dan biedt dat volop mogelijkheden om snel antwoorden…