Puur Data ISO 27001 gecertificeerd!

Door 17/01/2020 juli 10th, 2020 Headlines

Puur Data ISO 27001 gecertificeerd!

Puur Data is ISO 27001 gecertificeerd. Dit houdt in dat wij voldoen aan de criteria die de norm stelt op het gebied van informatiebeveiliging.

EDE- Data-analytics specialist Puur Data uit Ede mag zich voortaan ISO-27001 gecertificeerd noemen. Dit betekent dat door een onafhankelijke beoordelaar is vastgesteld dat Puur Data voldoet aan de internationale standaard voor informatiebeveiliging. Vertrouwelijkheid, integriteit en beschikbaarheid van bedrijfskritische informatie en gevoelige klant-data is dus aantoonbaar goed geborgd.

Informatieveiligheid is een hot issue. Zeker sinds de invoering van de nieuwe privacywetgeving AVG is staat cybersecurity in het middelpunt van de belangstelling. Puur Data heeft veel te maken met gevoelige klantgegevens. Een data-lek kan grote gevolgen hebben uit oogpunt van concurrentie of omdat de informatie persoonsgegevens bevat.

‘’Met deze certificering laten wij zien dat wij processen rondom informatiebeveiliging, goed hebben ingericht. Dat is belangrijk voor onze klanten en voor onszelf”, zegt Marco van den Brandhof. Hij is managing director van Puur Data.

Van den Brandhof geeft aan dat klanten steeds vaker inzicht willen in hoe de beveiliging van hun data is geregeld. Dit geldt met name voor degenen die ondersteuning krijgen van Puur Data bij het opzetten van een Elastic omgeving. Elastic maakt het onder meer mogelijk om snel grote hoeveelheden data op te slaan, te doorzoeken en te analyseren. ,,Voor hen is databeveiliging altijd een thema”, zegt Van den Brandhof. ,,En dat is terecht.”

De managing director is erg blij met de certificering. ‘’Klanten die op zoek zijn naar zekerheid kunnen er nu eens temeer van op aan dat wij goed met informatie omgaan.”

Over Puur Data

Puur Data is een data-analytics-specialist die zich Advanced Partner mag noemen van Elasticsearch. Organisaties profiteren van de uitgebreide expertise van Puur Data en kunnen rekenen op de beste producten en diensten, gebaseerd op de nieuwste technologieën. Puur Data levert zowel oplossingen in de cloud als op locatie. Voor meer informatie: www.puurdata.nl

Meer weten?

Wilt u meer weten of heeft u een vraag over de mogelijkheden, bel ons op +31 (0)88 – 7887 328, ga naar contact of vul het onderstaande formulier in!

Recente nieuwsberichten

Puur Data erkend als Elastic Partner van het Jaar 2023

| Headlines | Geen reacties
Tijdens het ElasticON Tour-evenement in Amsterdam heeft Elastic haar partner Puur Data beloond met de titel Elastic Partner van het Jaar 2023 voor de Benelux-regio. Tijdens het ElasticON Tour-evenement in…
Elasticsearch

Puur Data gecertificeerd als Elite Partner van Elastic

| Headlines | Geen reacties
Data Analytics-specialist Puur Data mag zich vanaf nu Elite Partner van Elastic noemen, het bedrijf achter Elasticsearch en de Elastic Stack. Ede - Data Analytics-specialist Puur Data mag zich vanaf…